Tajniki suszenia żywości - recenzja książki Michelle Keogh
Co w niej znajdziemy? Zaczynamy od podstaw - czyli wszystkiego co musimy wiedzieć na początek, potem suszone owoce i suszone warzywa - czyli jak zrobić smaczne chipsy, nie tylko z ziemniaka.
Ruloniki - czyli coś ewidentnie dla mnie, rozdział o pysznych pomysłach na świetną przekąskę!.
W książce znajdują się również propozycje na suszone mięso, orzechy i pestki a także zioła i przyprawy. Pomysł na krakersy i chlebki np. z kaszy gryczanej też na nas czeka. Jeżeli chcecie jednak jakieś konkrety, znajdziecie je w dziale Śniadania, Przystawki, Dania Główne i Desery, szczególnie w dziale desery! Jeżeli jesteście szczęściarzami i posiadacie czworonożnego przyjaciela, rozdział 13 "Smakołyki dla zwierząt" jest dedykowany Właśnie Wam.
Ostatni rozdział zaskoczył mnie równie mocno co poprzednie, pokazuje bowiem jak zrobić jogurt czy jak suszyć makaron :) No dobra, to ostatnie to w sumie żadna filozofia, ale jednak ;)
U mnie suszarka już chodzi, a jak u Was? Książka znalazła już wielu zwolenników, także zachęcam do zajrzenia i może obdarowania kogoś na Mikołaja?
Tytuł: Tajniki suszenia żywności
Autor: Michelle Koegh ze wstępem Karielyn Tillman
Ilość stron: 192
Kategoria: książka kucharska
Nigdy nie korzystałam z suszarki; grzyby suszyliśmy na sznurkach ;)
OdpowiedzUsuń