Przepis na Brownie orzechowe
Połączenie czekolady z orzechami? Proste ciasto na weekend? Dziś na blogu pojawił się przepis na bardzo proste i bardzo czekoladowe ciasto - czyli to co lubicie najbardziej. Po dłuższej przerwie wracam do Was z przepisem na brownie orzechowe. Idealne na ciepło z gałką lodów waniliowych i posypką orzechową. Jej! Skuście się na nie koniecznie :) Jeżeli jednak interesują was inne czekoladowe przepisy, zapraszam tu :)
Składniki na brownie orzechowe:
- 4 jajka
- 140 g cukru
- łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 225 g masła
- 1/2 szklanki mączki z orzechów arachidowych
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania brownie orzechowe:
Do miski wbijamy jajka dodajemy cukier, ekstrakt i mieszamy - do połączenia się składników, ale nie ubijamy na pianę.Masło z czekoladą rozpuszczamy (nie gotujemy), dodajemy do wcześniej wymieszanych jajek, razem z mączką orzechową i ziemniaczaną.
Mieszamy.
Przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 25-30 minut.
Smacznego!
O, uwielbiam brownie!
OdpowiedzUsuńNajlepiej takie klejace, surowawe i baardzo slodkie...
:)
Mnie skusiłaś :)
OdpowiedzUsuńZrobiłam wczoraj! wyszło pysznie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam