Przepis na Brownie orzechowe

Połączenie czekolady z orzechami? Proste ciasto na weekend? Dziś na blogu pojawił się przepis na bardzo proste i bardzo czekoladowe ciasto - czyli to co lubicie najbardziej. Po dłuższej przerwie wracam do Was z przepisem na brownie orzechowe. Idealne na ciepło z gałką lodów waniliowych i posypką orzechową. Jej! Skuście się na nie koniecznie :) Jeżeli jednak interesują was inne czekoladowe przepisy, zapraszam tu :)

Składniki na brownie orzechowe:

  • 4 jajka
  • 140 g cukru
  • łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 225 g masła
  • 1/2 szklanki mączki z orzechów arachidowych
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania brownie orzechowe:

Do miski wbijamy jajka dodajemy cukier, ekstrakt i mieszamy - do połączenia się składników, ale nie ubijamy na pianę.

Masło z czekoladą rozpuszczamy (nie gotujemy), dodajemy do wcześniej wymieszanych jajek, razem z mączką orzechową i ziemniaczaną.
Mieszamy.

Przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 25-30 minut.
Smacznego!





Komentarze

  1. O, uwielbiam brownie!
    Najlepiej takie klejace, surowawe i baardzo slodkie...
    :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Słodko dziękuję za pozostawione komentarze!