Przekąska malinowa z płatkami ryżowymi


"Szybki, prosty sposób na zjedzenie smacznego śniadania. Wystarczy jogurt naturalny, płatki ryżowe dostępne w każdym hipermarkecie i świeżutkie, słodkie maliny. Całość okraszona jest nutką cynamonu. Uwielbiam takie śniadania, szczególnie w piątkowe poranki, gdy za pasem weekend, a Ty?" 


Składniki na 1 porcje:
  • 1/3 szklanki płatków ryżowych
  • szklanka świeżych malin
  • mielony cynamon
  • jogurt naturalny - 150 ml
Sposób przygotowania:
Do wysokich, wąskich naczyń wlewamy zimny jogurt naturalny, tak aby nie pobrudzić rantów naczynia . Następną warstwę stanowi garść suchych, czystych malin, które następnie posypujemy szczyptą cynamonu.

Na owoce wrzucamy odmierzoną ilość płatków ryżowych.

Ostatnią warstwę stanowić będą maliny, którymi wypełniamy resztę naczynia. Całość dekorujemy miętą.


Podajemy schłodzone.
Smacznego!


Komentarze

  1. Pyszny deser, który można zjeść również na śniadanie! :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Słodko dziękuję za pozostawione komentarze!