Deser jagodowo-truskawkwy
"Nie lubię, jak jednego dnia muszę przebierać się z 3 razy, najpierw zimno, potem tak sobie, chwilę później upał, potem znowu zimno i tak w kółko. No cóż. Polskie Lato, nic nowego! Dlatego dziś raczej Was przepisem nie zaskoczę, jedynie zachęcę do jedzenia sezonowych owoców, dopóki są ;) To co ma ktoś ochotę?
Składniki
- jogurt naturalny
- szklanka jagód
- szklanka truskawek
Sposób przygotowania:
Jagody myjemy, oczyszczamy i osuszamy.
Truskawki myjemy, odrywamy szypułki a następnie kroimy na plasterki.
Do przygotowanych kieliszków nalewamy jogurt, następnie wsypujemy jagody, tak aby część wpadła do jogurtu i trochę (na około dwa palce) wystawały ponad jogurtem. Następnie na wierzch układamy pokrojone truskawki. Deser wstawiamy na około 20 minut do lodówki.
Smacznego!
Idealne połączenie:))
OdpowiedzUsuńdeser palce lizać :)
OdpowiedzUsuńKończy się sezon na truskawki, zaczyna na jagody :) A połączenie tych owoców- bosko! :)
OdpowiedzUsuńIdealny deser!
dariawkuchni.
pycha:)
OdpowiedzUsuń