Przekładaniec porzeczkowo-truskawkowy

"Przez cały weekend będę skręcała dzieciom zwierzaki z baloników. To nadzwyczajne jak taka drobnostka może uszczęśliwić maluchy. Choć widziałam również cieszących się dorosłych :) Choć do weekendu jeszcze trochę zostało, nie mogę się doczekać! W między czasie powinnam pisać swoją pracę magisterską, ale przyznam szczerze, że jakoś mi to nie idzie. Zabiorę się za to w przyszłym tygodniu. Teraz będę się cieszyła słońcem. Wczoraj na przykład pół dnia spędziłam na rowerze, trochę w ogrodzie, a tylko troszeczkę w kuchni. Ale nawet to troszeczkę dało mi świetne rezultaty. Na przykład pomysł na śniadanie pełne wapna i witaminy C. Może się skusicie?"

Składniki:

  • mały słoiczek dżemu z czarnej porzeczki ( min. 60 g owoców na 100 g dżemu)
  • biały ser
  • jogurt naturalny
  • świeże truskawki

Sposób przygotowania:
Do niewielkiego naczynia/pucharka na dno, nakładamy 3 łyżeczki dżemu porzeczkowego - rozprowadzamy równomiernie po naczyniu.

Następnie kruszymy około łyżki białego sera na wierzch i lekko ugniatamy. Na biały ser nakładamy ponownie 2 łyżeczki dżemu porzeczkowego  wyrównujemy i na całość polewamy 2 łyżki jogurtu naturalnego.

Wierzch pucharków zapełniamy pokrojonymi w plasterki truskawkami.
Smacznego!





Komentarze