Muffiny Brownie

"Muffiny podobno wychodzą każdemu. Tak słyszałam. Dlatego wpadłam na pomysł przygotowania jednego z lepszych ciast w formie...babeczek! I wiecie co, nie tylko wyszły, ale smakowały przepysznie! Jeżeli tylko macie ochotę przygotować coś na deser dla bliskich osób, albo dla siebie :) to koniecznie wypróbujcie przepis na Muffiny Brownie.  Idealnie sprawdzą się w tak deszczowy dzień jak dziś i jutrzejsze święto Dnia Mamy. Serio, najlepsze muffiny jakie jadłam! <3!"

Składniki:
  • 200 g masła 
  • 200 g czekolady 
  • 1,5 szklanki cukru 
  • 4 jajka 
  • 1,5 szklanki maki 
  • łyżeczka proszku 
  • 50 g połamanej czekolady 
Sposób przygotowania:

W kąpieli wodnej albo mikrofali rozpuszczamy czekoladę razem z masłem. Gdy masa będzie jednolita przelewamy ją do miski dodajemy cukier i ucieramy. Gdy składniki się połączą dodajemy po jednym jajku i ubijamy.

W oddzielnej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, a następnie dosypujemy do masy czekoladowej.

Foremki na muffiny wykładamy papilotkami a następnie przelewamy ciasto do 3/4 wysokości a wierzch posypujemy pokruszoną czekoladą.

Pieczemy około 20-25 minut w rozgrzanym do 175`C piekarniku.
Możemy podawać na ciepło z lodami, albo na zimno.
Smacznego!







Komentarze

  1. Genialne zdjecia,piękne babeczki,pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam brownie, więc muffiny na zdjęciach powyżej muszą być świetne

    OdpowiedzUsuń
  3. Czy to ma być gorzka czekolada?

    OdpowiedzUsuń
  4. Ile babecek wychodzi z jednej porcji?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 14-16 w zależności ile ciasta nalejesz do foremek. Pozdrawiam!

      Usuń

Prześlij komentarz

Słodko dziękuję za pozostawione komentarze!