Miłość i naleśniki z musem jabłkowym



" Nie może być ciągle idealnie, co? Właściwie od czego zależy to czy będzie coś się nam udawało, czy nie? Czy możemy na kogoś liczyć? Czy będziemy ciągle szczęśliwi? Według mnie zależy to od zaufania. A co robić gdy to zaufanie zostało już kiedyś nadszarpnięte? Możemy liczyć na lojalność drugiej osoby, na okazywaną miłość, na przyjaźń i  tą pewność którą czuje się gdy się jest przy tej drugiej osobie. Wiele wysiłku należy włożyć w związek. Trzeba o niego dbać, trzeba dbać o ukochaną osobę, by czuła się bezpiecznie, powinno się potrafić wybaczać, zaczynać od zera i być cierpliwym, wierzyć, że to gdzieś prowadzi. Gdyby się w to nie wierzyło to jak można byłoby żyć?  Najprzyjemniejsze jednak jest to, gdy ktoś chwali się swoją drugą połówką, gdy jest z niej dumny i nie ma z tym problemu, gdy okazuje swoje uczucia publicznie i tęskni. Ale, żeby to miało sens - trzeba ufać i wierzyć, że właśnie tak się dzieje, że gdzieś tam twoja wybranka/twój wybranek jest przepełniony miłością i z wielką pasją się tym dzieli z przyjaciółmi, mimo że jest z dala od Ciebie. Bo inaczej to nie miałoby sensu - nie byłoby zaufania i podtrzymywania więzi - a tak myśleć nie należy. Powinno się dbać o bliskie Wam osoby. Okazujcie miłość, troszczcie się, czasem się pochwalcie tą miłością i czerpcie z tego radość. A jak tego nie chcecie, to dajcie sobie spokój, i nie róbcie złudnych nadziei. Na dziś mam coś banalnego - Naleśniki z musem jabłkowym. Enjoy moi drodzy! Szczęśliwych i smakowitych chwil spędzonych z ukochaną osobą :) "

Składniki dla 4 głodnych osób:


  • 700g mąki
  • 2 jajka
  • 500ml wody
  • 4 łyżki cukru z prawdziwą wanilią
  • 2 łyżki oliwy


Składniki na mus jabłkowy:


  • 1 kg jabłek 
  • 100 g cukru
  • 4 łyżki wody
  • śmietana 18-22%
  • cukier do posypania
  • cynamon

Sposób przygotowania:

Naleśniki nie są trudną potrawą. Trzeba po prostu trochę postać przy patelni.
Mąkę, cukier, i jaja wrzucamy do miski. Dodajemy wodę i oliwę i mieszamy mikserem na największych obrotach. Można dodać szczyptę soli ale ja od jakiegoś czasu do naleśników nie dodaję. 

Smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni. z obu stron. Polecam patelnię naleśnikową Zelmera. Ani grama tłuszczu, patelnia ma grube dno i wszystko równomiernie się smaży. Dostałam ją na urodziny i zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia. 

Jabłka obieramy i kroimy na centymetrowe kawałki. W rondelku wlewamy wodę, wrzucamy jabłka i gotujemy przez 10 minut, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie posypujemy cukrem i gotujemy jeszcze parę minut. 

Usmażone naleśniki nadziewamy musem jabłkowym, zwijamy w rulonik, w kopertę albo trójkąciki.
Układamy na talerzu, polewamy śmietaną z cukrem i posypujemy cynamonem.

Idealne śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek czy kolacja. 
Po prostu posiłek idealny.

Smacznego!
Dbajcie o swoje drugie połówki!



Komentarze

  1. Często robię takie naleśniki, mój mąż je uwielbia (ja zresztą też)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Słodko dziękuję za pozostawione komentarze!