Deser jagodowo-truskawkwy

"Nie lubię, jak jednego dnia muszę przebierać się z 3 razy, najpierw zimno, potem tak sobie, chwilę później upał, potem znowu zimno i tak w kółko. No cóż. Polskie Lato, nic nowego! Dlatego dziś raczej Was przepisem nie zaskoczę, jedynie zachęcę do jedzenia sezonowych owoców, dopóki są ;)  To co ma ktoś ochotę? 

Składniki
  • jogurt naturalny
  • szklanka jagód
  • szklanka truskawek

Sposób przygotowania:
Jagody myjemy, oczyszczamy i osuszamy.
Truskawki myjemy, odrywamy szypułki a następnie kroimy na plasterki.

Do przygotowanych kieliszków nalewamy jogurt, następnie wsypujemy jagody, tak aby część wpadła do jogurtu i trochę (na około dwa palce) wystawały ponad jogurtem. Następnie na wierzch układamy pokrojone truskawki. Deser wstawiamy na około 20 minut do lodówki.
Smacznego!




Komentarze

Prześlij komentarz

Słodko dziękuję za pozostawione komentarze!